WEB APLIKACIJA

WEB APLIKACIJA

Par riječi o web-aplikaciji

Web-aplikacija, koju smo nazvali business box aplikacija, generira vaše (Vi kao preduzetnik) odgovore na pitanja iz Vodiča – brzi test (V-BT) i Vodiča – biznis plan (V-BP) u izvršne sažetke. Vi kao preduzetnik na osnovu izvršnog sažetka sagledavate u kojoj je mjeri vaš projektirani biznis model potentan, razumijevajući dobre i loše strane vlastitog biznisa. Edukacijski proces kroz koji prolazite čitajući knjigu omogućava Vam da suštinski razumijete šta je biznis.

Snaga business box aplikacije očituje se i u činjenici da se eventualnom naknadnom korekcijom odgovara na pojedina pitanja iz vodiča automatski korigira i izvršni sažetak (i sve tabele). Drugim riječima, business box aplikacija ima status alata koji osigurava trenutnu provjeru potentnosti viševarijantno projektiranog biznis modela.

U konačnici, business box aplikacija na osnovu izvršnog sažetka – biznis plan daje odgovor na pitanje da li projektirani biznis model stvara preduvjete za ustroj održivog biznisa. Ako je odgovor na postavljeno pitanje “da” imate biznis plan kao formalni dokument u svojim rukama.

Kako izgleda biznis plan možete vidjeti na primjeru biznis plana Zlatanovog biznisa proizvodnje tjestenine predočenog u knjizi (pogledaj Biznis plan: Tjestenina "Zlatan"). I vaš biznis plan imat će istu strukturu, isti sadržaj, isti set okvira i tabela sa drugačijim izračunima, budući da predočeni postupak biznis planiranja, nezavisno od vrste biznis ideje, podrazumijeva provedbu uvijek istog reda koraka i odgovore na ista pitanja.

Anatomija-Biznisa-7.jpg - WEB APLIKACIJA

Kako koristiti web-aplikaciju: video-clipovi

Iako je web-aplikacija sugestivna i jednostavna za korištenje razvili smo sljedeće video-clipove koji Vam, korak po korak, pružaju pomoć u korištenju web-aplikacije:
Video-clip koji Vas orijentira kako da se registrirate i prijavite
2. Vodič-brzi test (pogledaj video)
Video-clip koji Vas orijentira kako da pristupite odgovorima na pitanja iz Vodiča – brzi test, te kako da preko Izvršnog sažetka – brzi test procijenite da li je projektirani biznis model uspješan
3. Pristupni kod (pogledaj video)
Video-clip koji Vas orijentira kako da pristupite Vodiču – biznis plan putem pristupnog koda koji se nalazi u knjizi
4. Vodič-biznis plan (pogledaj video)
Video-clip koji Vas orijentira kako da pristupite cjelovitom biznis planiranju kroz odgovore na pitanja iz Vodiča – biznis plan, te kako da preko Izvršnog sažetaka – biznis plan procijenite da li vaš biznis model stvara preduvjete za uspješno poslovanje
5. Biznis plan (pogledaj video)
Video-clip koji Vas upoznaje kako izgleda biznis plan kao formalni dokument. Dat je primjer Zlatanovog biznisa proizvodnje tjestenine iz knjige.